vrijdag 26 maart 2021

Voorbij gelukkig worden ligt het geluk ZIJN.

Ignorance wil niet alleen zeggen onwetendheid, maar ook “to ignor” het ontwijken, wegkijken, niet willen zien, negeren. 
Laten we daarom eens kijken naar wat geluk is, gelukkig zijn. 
Hoe kan men ongeacht welke omstandigheden dan ook het geluk ZIJN en daarmee geluk(kig) zijn?

Vrij zijn van ongelukkig zijn, wat inhoud: vrij zijn van het beeld dat we van geluk hebben, het mentale idee, en daarmee van onszelf als idee, als de denker, dat uiteraard ook een idee is, een gedachte. 
Het geluk(kig) zijn, is dat niet volledig jezelf zijn?
Want geluk wil zeggen, volledig zijn, heel zijn., dat waaraan niets ontbreekt. 
Laten we dieper doordringen in wat geluk is, zonder het symbool en het woord dat deze staat van zijn beschrijft, wat alleen maar een idee is over geluk, een beschrijving. 

Het najagen van geluk brengt geen geluk. 
Voor werkelijk geluk moeten we de inspanning naar geluk loslaten en de mentale wereld verlaten en letterlijk tot onszelf komen, voorbij woorden en beschrijvingen. 
Dat betekent dat we doordringen tot wat meditatie werkelijk is. 
Niet de meditatieve staat waarin we onze geest in slaap sussen en tijdelijk rustig maken met allerlei beelden, verbeeldingen en affirmaties, maar waarin we de dualiteit overstijgen en tot onszelf komen, als onszelf, de kern, de bron zoals we zijn. 
Gelukkig willen worden, eens word ik gelukkig of zal ik gelukkig zijn, is een mentaal idee, de afstand van mijzelf tot het geluk. 

We denken dat geluk iets is waar we een inspanning voor moeten leveren, om het te kunnen vinden. 
De zoektocht naar geluk is de zoektocht naar jezelf. 
Om jezelf te vinden en te herkennen moeten we eerst weten wie of wat dat zelf is zodat we samen kunnen vallen met onszelf ALS het geluk en daarmee de zoektocht en alle levensvragen tot een einde brengen. 

In een drie uur durende (wandel)meditatie worden inzichten aan je geopenbaard die universele wijsheid beschikbaar maakt binnen je eigen ervaring en waarin permanent en direct geluk meteen realiseerbaar is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten